1.2.2009

Ylläri pylläri tupsahti jäälleJälleen kerran on ihana sunnuntai päivä takana. Koko päivä lampien jäällä chillailua, tämäpä oli kerrakin sellainen reissu josta on jotain muutakin kerrottavaa.

Kellon hiljalleen hiipiessä ysiin ja lämpömittarin -12 asteeseen oli aika lähteä kohti Vihdissä sijaitsevaa Syvä-antiasta. Lammen jäälle suunnisti vakiosakki johon kuului itseni lisäksi Jani K ja isäni Matti.

Kun saavuimme Antiakselle onnistui Jani jallittamaan pystärillä muutaman ahvenen samasta reiästä kun me kaksi nyhdimme tyhjää. Minne menimmekään isäni kanssa sai pilkit lillua rauhassa, kun vierestä Jani nosteli sintin sieltä, toisen tuolta. Noin 8m onnistui isäni jallittamaan ensimäisen ahvenen jota voisi jopa kutsua ahveneksi. Samasta paikasta nousi kesällä pannukarkeita ongella sumpullinen, missä ne nyt lymyävät?Omat munani padasta sain vasta noin tunnin pilkkimisen jälkeen kun tapsipilkissä olevaan värikoukkuun nappasi pieni ahven sintti. Seuraavat hetket menikin ruokahalua kasvattaessa pilkkien pyytäen tyhjää.

Evästauon aikana innostuin kokeilemaan mormuskointia, ei aikaakaan kun morria vietiin ja pitkästä aikaa tuntui että tämähän toimii. Samasta reiästä noisi neljä ahventa peräkanaan jäälle ja tuntui kuin olisin saannut ylimääräisen energiapläjäyksen.

Ruokailun jälkeen pyörittiin pienen saaren ympärillä ettien parvia mormuskoiden Janin kanssa. Tyhjää oli, päätin kokeilla huonolla tuurillani saaren ja rannan välissä olevaa matalaa aluetta. Kuusamon morri toukitettuna istahdin jakkaralle ja ei aikaakaan kun tunsin painon siiman päässä. Vastaisku, nosto... SIIKA S**T*N*. Nosto tapahtui ilman pahempia väsytyksiä ja olin siitä itsekin hieman hämillään. Samassa loppu sakkimme olikin jo hämmästelemässä lumessa sätkivää siikaa.Parit fotot kalasta ja takaisin sorvin ääreen. Lähdimme etenemään saaren syvempää rantaa tasaisesti rairaillen muutaman metrin välein. Itse ajattelin kokeilla saaren tuntumasta ja se kannatti, ennen tätä reikää oli Janilla piikkipaikka saaliin kappale määrässä... mutta ei enään. Onnistuin jallittamaan morrilla putkeen ahvenia hitaasti kasvavan saalispussini pohjalle. Syvemmällä Janilla kävi samanlainen tuuri pystypilkissä isäni vedellessä tyhjää välissämme.

Kairailtiin vielä viimeisiä reikiä matkalla kohti Iso-Antiasta missa kairailtaisiin vielä pari reikää ennen autolle suunnistamista.

IA:lta ei ole hirveästi mainittavaa paitsi, Jani onnistui jallittamaan tasurilla ahvenen joka nappasi ärhäkästi Rapalan oranssiin tasuriin.

Retki oli enemmän kuin onnistunut, pakkanen laski -5 ja pilkkiminen onnistui ilman suurempaa vaaraa sormien palelluttamisesta. Saalistakin tuli, äitini pääsi herkuttelmaan parilla ahvenella ja siialla, ja meidän rakkaat kissamme saivat herkku illallisen keitetyistä ahvenista.

Pisteet:

Juha suurin kala 1p, eniten kaloja 1p + bonuslajipiste xp

Pistetilanne

Juha 2p +xp
Matti 2p
Jani 0p

1 kommentti:

PekkaLi kirjoitti...

VAUTSI!
Komia on siika ja niin pienestä järvestä. Onneksi Olkoon!
Kannatti käydä ja kannattaa käydä toistekin, tuskin se ainokainen siika siellä oli

Suositut tekstit